Beroepskrachtentraining Huiselijk Geweld

OP

Bent u beroepskracht en hebt u in uw werk te maken met gezinnen waarbij (mogelijk) huiselijk geweld speelt of heeft gespeeld? Volg dan de beroepskrachtentraining Huiselijk geweld.

Je kunt direct beginnen

Meld je direct aan

Wat is de beroepskrachtentraining Huiselijk geweld? 

De beroepskrachtentraining Huiselijk geweld is een SKJ-geaccrediteerde interactieve training voor professionals en vrijwilligers (ervaren of beginnend) die zich bezig houden met gezinnen en opvoeding. Bijvoorbeeld intern begeleiders uit het onderwijs, maatschappelijk werkers, jeugdverpleegkundigen, Veilig Thuis medewerkers, Jeugdbescherming medewerkers en medewerkers van Ouder- en Kindteams Amsterdam. 

Waarom is de beroepskrachtentraining Huiselijk geweld belangrijk? 

Kinderen die opgroeien in een gezin waarin huiselijk geweld voorkomt, lopen een verhoogd risico op het ontwikkelen van psychische problematiek en hebben een grotere kans later zelf slachtoffer of dader te worden. Bij deze kinderen en hun ouders kan de vraag naar ondersteuning niet altijd even duidelijk zijn en mogelijk een gevoelig gespreksonderwerp zijn. De beroepskrachtentraining geeft handvatten bij het signaleren en bespreekbaar maken van deze problematiek. 

Wat doen we bij de beroepskrachtentraining Huiselijk geweld? 

Er wordt o.a. aandacht besteed aan het herkennen en onderkennen van deze problematiek, de mogelijke invloed hiervan op kinderen, de risicofactoren en (het inzetten van) beschermende factoren en het bespreekbaar maken van de ouderrol. De training bestaat uit theorie, filmpjes en ervaringen. Er is daarnaast aandacht voor het oefenen van gespreksvaardigheden. Ook wordt er casuïstiek besproken en is er aandacht voor verschillende verwijzingsmogelijkheden.  

Komen de geplande dagen, tijden en/of locaties niet uit? Neem dan alsnog contact met ons op zodat we je eventueel vrijblijvend op een lijst voor een volgende training kunnen plaatsen. 

 • filter_5

  Aantal bijeenkomsten

  De training duurt 3,5 uur (inclusief pauze) en is SKJ-geaccrediteerd met 3 punten.

 • supervisor_account

  Begeleiding

  De training wordt gegeven door een trainer van Blijf Groep.

 • euro_symbol

  Kosten

  De training wordt gefinancierd door de gemeente Amsterdam waardoor deze kosteloos toegankelijk is voor beroepskrachten en professionals werkzaam in Amsterdam en Weesp.

 • warning

  Let op

  Vermeld bij ‘reden van aanmelding’ voor welke datum de aanmelding is, voor welke organisatie je werkt en (indien van toepassing) je SKJ-nummer.

Deze cursus kun je volgen op de volgende locaties

Arkin (VOL, inschrijven op de wachtlijst kan nog wel)

 • date_range 27 februari 2024
 • access_time 09:30 uur

Jacob Obrechtstraat 92
1071KR
Zuid

Routebeschrijving

Arkin (VOL, inschrijven op wachtlijst kan nog wel)

 • date_range 13 juni 2024
 • access_time 13:30 uur

Wisselwerking 46
1112XR
Zuidoost

Routebeschrijving

Aanmelden voor de cursus "Beroepskrachtentraining Huiselijk Geweld"

Cursus formulier

Section

Section