Billy Boem

8-12

Billy Boem is een groep bedoeld voor kinderen van 8 tot 12 jaar die thuis stress en spanning hebben meegemaakt of meemaken. Dit kan bijvoorbeeld komen door een ouder die niet lekker in zijn of haar vel zit of omdat er thuis heftige ruzies geweest zijn. Ook kinderen met een broer of zus met bv autisme of ADHD kunnen aan deze groepen meedoen.

Je kunt direct beginnen

Meld je direct aan

Wat is ‘Billy Boem’?

In de Billy Boem groep zitten kinderen waar het thuis net iets anders aan toe gaat dan in andere gezinnen. Dit kan komen omdat er thuis veel stress en spanningen zijn (geweest). Bijvoorbeeld omdat er iemand niet lekker in zijn of haar vel zit of omdat er thuis heftige ruzies zijn geweest. Het kan dan fijn zijn om hier over te kunnen praten met kinderen die in vergelijkbare omstandigheden opgroeien.

Waarom is Billy Boem belangrijk?

Alle ouders willen graag dat het goed gaat met hun kinderen. Kinderen opvoeden is echter moeilijker als er veel stress of spanningen zijn (geweest). Ouders en kinderen vinden het vaak moeilijk om te praten over deze problemen. Kinderen kunnen zich dan soms alleen voelen. Ze kunnen zich schamen of kunnen  verdrietig en boos zijn over de situatie. Ze kunnen soms denken dat het hun schuld is dat het niet goed gaat thuis. Er zijn ook kinderen die proberen de taken van hun ouders over te nemen.

Kinderen leren meer over wat er thuis aan de hand is en hoe zij op een goede manier met hun gevoelens en met de situatie om kunnen gaan. Hun ouders kunnen meedoen met de training Steuntje in de Rug, waarin zij informatie krijgen over de groep en er tips over opvoeden in stressvolle situaties gedeeld worden.

Wat doen we bij Billy Boem?

In de Billy Boem groep kunnen kinderen in een veilige sfeer met elkaar praten over hun gevoelens en ervaringen.  Ze krijgen een eigen tasje waar ze na elke bijeenkomst een kadootje in mogen doen. Aan het einde van de training krijgen zij deze mee naar huis. Tijdens de bijeenkomsten doen we spelletjes, lezen we verhalen en praten we over de situatie thuis. Ook komt er in één van de bijeenkomsten een praatdokter langs, waaraan ze al hun vragen kunnen stellen.

Na de training geven kinderen vaak aan dat zij het vooral fijn vonden om met leeftijdsgenoten over hun situatie te praten en dat zij niet enige zijn waar er stress of spanningen in het gezin zijn.

 • filter_5

  Aantal bijeenkomsten

  De groep heeft 10 bijeenkomsten van 1,5 uur

 • euro_symbol

  Kosten

  Deze groep is gratis

Deze cursus kun je volgen op de volgende locaties

Het Oosterparkhuis

 • date_range 2 oktober 2024
 • access_time 14:30 uur

3e Oosterparkstraat 159
1092CW
Oost

Routebeschrijving

Het Wachterliedpaviljoen

 • date_range 2 oktober 2024
 • access_time 14:30 uur

Wachterliedplantsoen 1
1055SB
West

Routebeschrijving

Huis van de Wijk De Meeuw

 • date_range 3 oktober 2024
 • access_time 16:00 uur

Motorwal 300
1021PH
Noord

Routebeschrijving

NoLimit

 • date_range 3 oktober 2024
 • access_time 16:00 uur

Geldershoofd 80
1103BG
Diemen

Routebeschrijving

Fiep Westendorpschool

 • date_range 5 november 2024
 • access_time 16:00 uur

Overschiestraat 168 B
1062 XK
Nieuw-West

Routebeschrijving

Aanmelden voor de cursus "Billy Boem"

Cursus formulier

Section

Section