En nu ik….! (7- 12 jaar)

8-12

En nu ik...! is een groep voor kinderen van 7 tot en met 11 jaar die getuige zijn geweest van huiselijk geweld.

Je kunt direct beginnen

Meld je direct aan

Vanaf oktober 2023 kunnen kinderen die huiselijk geweld of heftige ruzies hebben meegemaakt meedoen met Billy Boem. Vanaf dan wordt deze groep niet meer gegeven.

Wat is En nu ik…!?

In de En nu ik…! groep zitten kinderen die huiselijk geweld of erge ruzies hebben meegemaakt.

Waarom is En nu ik…! belangrijk?

Als een kind huiselijk geweld of heftige ruzies tussen ouders meemaakt , is dat heel ingrijpend. Misschien moest de vader of moeder van het kind uit huis, of heeft het kind samen met een ouder moeten vluchten. Dit alles roept veel emoties op en het kind kan met veel vragen zitten. In de groep kunnen kinderen hun ervaringen delen met andere kinderen die hetzelfde hebben meegemaakt. Dit helpt en vermindert de kans dat zij later zelf slachtoffer worden van huiselijk geweld of zelf huiselijk geweld gaan plegen. Behalve praten over ruzies thuis worden er ook veel leuke dingen gedaan.

Wat doen we bij En nu ik…!?

En nu ik…! bestaat uit twee groepen die tegelijk plaatsvinden. 1 groep voor de kinderen en 1 groep voor ouders of verzorgers van het kind. Tijdens de bijeenkomsten wordt er gezorgd voor kinderopvang voor jongere kinderen. In de kindergroep maken we op een creatieve en leuke manier moeilijke onderwerpen bespreekbaar. Dit doen we bijvoorbeeld door te tekenen, te knutselen, te lezen en spelletjes te doen. De kinderen krijgen de kans te vertellen over wat zij hebben meegemaakt maar ze mogen ook alleen luisteren.

In de oudergroep behandelen we  verschillende thema’s, bijvoorbeeld “omgaan met boosheid” en goed voor jezelf zorgen.

 • filter_5

  Aantal bijeenkomsten

  En nu ik...! heeft 9 bijeenkomsten

 • euro_symbol

  Kosten

  Deze cursus is gratis

 • warning

  Let op

  Na de cursus volgt een eindgesprek met het kind en de ouder(s)

Aanmelden voor de cursus "En nu ik….! (7- 12 jaar)"

Cursus formulier

Section

Section