Hoera, ik durf!

4-8

De ‘Hoera, ik durf! ‘ training is bedoeld voor kinderen van 4 tot en met 7 jaar die soms onzeker zijn, weinig zelfvertrouwen hebben, vaak bang of een beetje somber zijn.

Wat is de ‘Hoera, ik durf!’ training?

De ‘Hoera, ik durf!’ training is ontwikkeld voor kinderen van 4 tot en met 7 jaar die soms wat onzeker zijn, weinig zelfvertrouwen hebben, angstig of somber zijn. Kinderen die bijvoorbeeld heel stil  of verlegen zijn in de klas en hun vinger niet durven op te steken. Of kinderen die in contacten met andere kinderen heel afwachtend zijn of niet voor zich zelf op durven te komen.

Waarom is Hoera, ik durf! belangrijk?

Als kinderen weinig zelfvertrouwen hebben, heeft dat invloed op hun sociaal-emotionele ontwikkeling. Kinderen met weinig zelfvertrouwen hebben de neiging zich terug te trekken en doen daardoor minder positieve ervaringen op, bijvoorbeeld met leren en vriendjes maken. Dat is niet goed voor hun zelfbeeld. Als een kind een laag zelfbeeld heeft en niet voldoende zelfvertrouwen, kan het bang en somber worden.

Wat doen we bij Hoera, ik durf!

De doelen van deze training zijn: het stimuleren van zelfvertrouwen, het versterken van de emotionele veerkracht en het opbouwen van probleemoplossende vaardigheden.

Tijdens de training leren de kinderen:

 • Bij zich zelf te herkennen wanneer zij bang, boos, bedroefd en blij zijn; lichaamsseintjes
 • Omgaan met spanning, (ze krijgen ontspanningsoefeningen)
 • Omgaan met plagen en pesten
 • Hoe je je zelf sterk kan denken en sterk kan doen; positief denken en doen. Positief zelfbeeld.
 • Steun te vragen bij anderen en die steun te gebruiken
 • filter_5

  Aantal bijeenkomsten

  De bijeenkomsten voor de kinderen duren 5 kwartier. Ouderbijeenkomsten maken ook onderdeel uit van de training.

 • euro_symbol

  Kosten

  Deze training is gratis

 • warning

  Let op

  Hoera, ik durf! wordt op scholen aangeboden. Vraag de Ouder en Kindadviseur op school naar de mogelijkheden of stuur een mail voor meer informatie.