Happyles

12-18

Happyles is een stepped care aanbod ter bevordering van welbevinden en geluk en ter preventie van depressieklachten bij jongeren tussen de 13 en 25 jaar op het VMBO en MBO

Wat is happyles

Happyles is een aanbod voor jongeren van 13 t/m 25 jaar. Het doel van Happyles is mentale veerkracht versterken en somberheid voorkomen. Happyles leert jongeren om in het dagelijkse leven niet alleen bezig te zijn met hun lichamelijke welzijn, maar ook met hun psychische welzijn, oftewel hun geluksgevoel en deze te versterken

Waarom is happyles belangrijk

Veel jongeren denken dat zij de enige zijn die niet lekker in hun vel zitten. Dat komt onder andere doordat andere jongeren die zich ongelukkig voelen een ‘masker’ opzetten, waardoor het lijkt alsof het goed met ze gaat. Ook trekken jongeren die niet lekker in hun vel zitten zich vaak terug, waardoor het niet opvalt dat ze zich depri voelen. Hierdoor lijkt het alsof ‘niet lekker in je vel zitten’ weinig voorkomt. Maar dat is niet zo. Uit onderzoek blijkt namelijk dat:

 • Jaarlijks 1 op de 5 jongeren last heeft van depressieve buien (nergens zin in hebben, chagrijnig zijn, zich eenzaam voelen, zich schuldig voelen zonder duidelijke aanleiding, zich slecht¬†kunnen concentreren, ineens veel of weinig eetlust hebben, weinig energie hebben en/of,¬†ineens veel of weinig slapen).
 • Jaarlijks 1 op de 22 jongeren een echte depressie heeft.

Het doel van happyles is om vanuit een positieve insteek het geluk en de psychische gezondheid van jongeren te bevorderen en depressie te voorkomen. Jongeren worden zich in de e-lessen bewust van hoe zij zich voelen en krijgen tips en oefeningen die hen kunnen helpen om zich vaker lekker in hun vel te voelen.

Happyles bestaat uit de volgende lessen:

 • Klassikale introductieles: face-to-face les over geluk en niet lekker in je vel zitten.
 • Twee e-learning lessen – met theorie, oefeningen, tips en filmpjes.
 • Afsluitende klassikale les: face-to-face les met herhaling van lesstof.
 • Happylestest – online vragenlijst over depressie, welbevinden, thuissituatie, middelengebruik, schoolverzuim;
 • filter_5

  Aantal bijeenkomsten

  Er zijn 4 bijeenkomsten van 45 minuten

 • euro_symbol

  Kosten

  Deze training is gratis

 • warning

  Let op

  Deze training wordt op school aangeboden. Voor meer informatie kunt u ons een mail sturen.