HET HUIS

8-12

HET HUIS is een cultuursensitief en pré-preventief lesprogramma gericht op de bewustwording en weerbaarheid van kinderen die wonen en opgroeien in superdiverse wijken.

Wat is HET HUIS?

HET HUIS is een lesprogramma van Stichting Sitara. Het programma neemt leerlingen van groep 6, 7, 8 op de basisschool en het eerste en tweede jaar van de middelbare school mee in allerlei facetten van het leven. Met de les creëren we ruimte om eigen gedachten en gevoelens veilig te ontdekken en te uiten. We beginnen bij de eigen identiteit en werken zo naar buiten: wie ben ik, wat speelt er in mijn omgeving en welk aandeel heb ik daarin?

Waarom is HET HUIS belangrijk?

Elk kind verdient het om zich zelfverzekerd te voelen en om dromen na te jagen. Wanneer een school een grote diversiteit aan leerlingen heeft, is het extra belangrijk om aandacht te hebben voor verschillende culturen. De trainers van HET HUIS snappen hoe waarden en normen thuis kunnen verschillen van die op

school, ze kennen de culturele leefwereld van de leerling en de kansen en uitdagingen die daarbij spelen. Bij HET HUIS ontwikkelen kinderen dan ook een positief zelfbeeld en worden ze weerbaar voor situaties waar ze als jongeren mee te maken kunnen krijgen.

Wat doen we bij HET HUIS?

HET HUIS heeft twee ervaren trainers per groep die in staat zijn om op een goede wijze aansluiting te vinden op de diverse culturele achtergronden van de leerlingen. Ze creëren een veilige omgeving waarin leerlingen over zichzelf en hun emoties kunnen praten. Elke les heeft een ander thema en verschillende interactieve onderdelen.

Meer informatie en aanmelden?

Kijk dan op de site van Sitara.

 

 • filter_5

  Aantal bijeenkomsten

  Er zijn 12 lessen van 2 uur

 • euro_symbol

  Kosten

  Er zijn geen kosten verbonden aan deze interventie

 • warning

  Let op

  HET HUIS wordt op scholen aangeboden. Er kunnen per groep maximaal 15 deelnemers (11 bij praktijk en speciaal onderwijs) meedoen. Jongens en meisjes worden apart ingedeeld.