Ik kies voor zelfcontrole

8-12

Ik kies voor zelfcontrole is bedoeld voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar. Het is een training waarin je leert om minder snel boos te worden, of anders boos te worden waardoor je niet in lastige situaties terecht komt. Door minder snel boos te worden of anders boos te worden ben je eerder in staat iets op te lossen met anderen, op school op thuis bijvoorbeeld.

Je kunt direct beginnen

Meld je direct aan

Wat is Ik kies voor zelfcontrole?

Het is een training voor kinderen die willen leren om rustig te reageren als zij bijvoorbeeld uitgedaagd worden of gefrustreerd zijn als iets anders gaat dan hoe zij het eigenlijk wilden. Die problemen willen oplossen zonder schelden of ruziemaken, zodat zij minder vaak de schuld krijgen en minder vaak straf krijgen, maar ook tegelijkertijd leren hoe zij met lastige situaties kunnen omgaan.

Waarom is zelfcontrole belangrijk?

Je hele leven zal je mensen en situaties gaan tegenkomen die je boos maken. Hoe fijn is het dan om nu al te leren hoe je hier mee om kan gaan op een rustige manier. Zo zal het beter lukken om je te concentreren op school en zal het thuis gezelliger worden. Je verkleint de kans dat je emotionele of psychische problemen krijgt.

Wat doen we bij Ik kies voor zelfcontrole?

De training ‘Ik kies voor zelfcontrole’ bestaat uit een kind- en een leerkrachttraining. De kindtraining wordt gegeven in groepjes van vier tot zes kinderen. Vooraf wordt met een individueel gesprek met het kind, de leerkracht en ouders gestart, daarna komen de kinderen in een groepje negen keer bij elkaar. Met de kinderen wordt middels cognitief gedragstherapeutische technieken gewerkt aan het verbeteren van hun sociaal cognitieve vaardigheden. In de leerkrachttraining wordt in vijf gesprekken psycho-educatie gegeven aan de leerkracht. Daarnaast is er een ouderbijeenkomst.

Deelnemers worden geselecteerd met behulp van de screeningslijst ABSQ (ook onderdeel van Hart en Ziel).

 • filter_5

  Aantal bijeenkomsten

  Er zijn 9 bijeenkomsten voor de kinderen en 5 gesprekken voor de leerkracht. Ook is er een ouderbijeenkomst.

 • euro_symbol

  Kosten

  Er zijn geen kosten

 • warning

  Let op

  De training wordt door de hele stad aangeboden, meestal op scholen en in overleg met het OKT.

Aanmelden voor de cursus "Ik kies voor zelfcontrole"

Contact Us
First
Last