Kan iemand mij horen?

12-18

Kan iemand mij horen? is een groep voor jongeren van 12 tot en met 15 jaar die getuige zijn geweest van huiselijk geweld.

Je kunt direct beginnen

Meld je direct aan

Vanaf oktober 2023 zal deze groep niet meer gegeven worden. Jongeren die huiselijk geweld of heftige ruzies hebben meegemaakt kunnen vanaf dan meedoen met Time 4 U.

Wat is Kan iemand mij horen?

Kan iemand mij horen is een preventieve cursus voor jongeren van 12 tot 15 jaar die getuige zijn geweest van Huiselijk Geweld. Kijk het filmpje hierboven voor een uitleg over de groep.

Als een jongere huiselijk geweld of heftige ruzies tussen ouders meemaakt, is dat heel ingrijpend. Misschien moest de vader of moeder van de jongere uit huis, of heeft de jongere samen met een ouder moeten vluchten. Dit alles roept veel emoties op en de jongere kan met veel vragen zitten. In de groep kunnen zij hun ervaringen delen met anderen die hetzelfde hebben meegemaakt. Dit helpt en vermindert de kans dat zij later zelf slachtoffer worden van huiselijk geweld of zelf huiselijk geweld gaan plegen. Behalve praten over ruzies thuis worden er ook veel leuke dingen gedaan.

Wat doen we bij Kan iemand mij horen?

Kan iemand mij horen? bestaat uit twee groepen die tegelijk plaatsvinden. 1 groep voor de jongeren en 1 groep voor ouders of verzorgers Tijdens de bijeenkomsten wordt er gezorgd voor kinderopvang voor jongere kinderen. In de jongerengroep proberen we het gezellig te maken, maar daarnaast komen er ook moeilijke onderwerpen aan bod. Dit doen we bijvoorbeeld door stellingen te beantwoorden, verschillende spellen te doen en film(pjes) te kijken. De jongeren krijgen de kans te vertellen over wat zij hebben meegemaakt maar ze mogen ook alleen luisteren.

In de oudergroep behandelen we verschillende thema’s, bijvoorbeeld “omgaan met boosheid” en goed voor jezelf zorgen.

 

 

Aanmelden voor de cursus "Kan iemand mij horen?"

Cursus formulier

Section

Section