KIES (Kinderen In Een Scheiding)

4-8

KIES (Kinderen In Een Scheiding) is een groepstraining voor kinderen en jongeren van 4 tot 18 jaar waarvan de ouders gescheiden zijn of gaan scheiden.

Wat is KIES?

KIES biedt een veilige plek waar kinderen hun gevoelens en ervaringen kunnen delen, zonder rekening te hoeven houden met de gevoelens van hun ouders. Doordat alle groepsgenoten hetzelfde meemaken, merken kinderen dat zij niet de enigen zijn in een scheidingssituatie. Ook wanneer ouders al langer geleden uit elkaar zijn gegaan, is KIES zinvol.

Waarom is KIES belangrijk?

KIES groepen bieden een platform waar kinderen hun ervaringen kunnen delen, erkenning en herkenning vinden, en gesterkt worden in het omgaan met de veranderingen in hun thuissituatie. KIES is toegankelijk en van waarde voor alle kinderen in een scheidingssituatie, ongeacht of zij problemen laten zien. Alle kinderen hebben er in mindere of meerdere mate last van wanneer hun ouders niet meer samenzijn.

Wat doen we bij KIES?

KIES is preventief en toegankelijk voor alle kinderen die een scheiding van hun ouders meegemaakt hebben, of op dit moment meemaken. Middels verhaal, (rollen)spel, tekenen en andere creatieve werkvormen gaan de twee KIES coaches met uw kind(eren) in gesprek. Kinderen reiken elkaar vaak zeer nuttige tips en adviezen aan.

Na KIES hebben kinderen geleerd hun gedachten te verwoorden. Zij kunnen beter vertellen waar zijn zich zorgen over maken of niet begrijpen. Kinderen en ouders kunnen hierdoor werken aan de voor hen best haalbare mogelijkheden. Dit helpt kinderen gemakkelijker hun eigen plek binnen de nieuwe situatie te vinden. De (h)erkenning van groepsgenoten helpt hen hierbij.

Er zijn KIES groepen voor kleuters van 4 tot 6 jaar, voor kinderen van 6 tot 12 jaar en voor jongeren van 12 tot 18 jaar.

Verliep de scheiding niet zo goed en/ of is de communicatie lastig? Kijk ook eens bij de cursus Opvoeden en Scheiding.

Aanmelden en meer informatie

Kijk voor meer informatie, data en locaties op www.kiesamsterdam.nl

  • filter_5

    Aantal bijeenkomsten

    De KIES groep heeft 6 bijeenkomsten van 1,5 uur.

  • euro_symbol

    Kosten

    Er zijn geen kosten verbonden aan deze training