Kinderen en Rouw Samen (KERS)

8-12

De groep Kinderen en Rouw Samen (KERS) is bedoeld voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar van wie een ouder of ander gezinslid is overleden (langer dan 3 maanden geleden), en die behoefte hebben aan erkenning en ondersteuning van het verlies. Er worden ook regelmatig inloopbijeenkomsten georganiseerd. Zie de agenda onderaan.

Je kunt direct beginnen

Meld je direct aan

Wat is de ‘KERS-groep’?

In de KERS-groep zitten kinderen waarvan iemand in de nabije omgeving is overleden. Dat kan een vader, moeder, broer(tje) of zus(je) zijn of bijvoorbeeld een opa of oma. Het is heel verdrietig als iemand doodgaat en elk kind gaat hier op zijn of haar eigen manier mee om. Alle kinderen die een extra steuntje kunnen gebruiken in het rouwproces, zijn welkom bij de KERS-groep.

Waarom is de KERS-groep belangrijk?

Wanneer kinderen iemand in hun familie verloren hebben, verandert er nogal wat in hun leven. Thuis worden veel dingen anders: een lege stoel, andere sfeer, andere taken. Soms voelen kinderen zich verantwoordelijk voor hun verdrietige ouder(s).

Vaak vinden kinderen het fijn om naar school te gaan, omdat daar weinig veranderd is. Kinderen hebben steun nodig van hun naaste omgeving: hun gezin, familie of school. Als de omgeving die steun niet voldoende kan bieden of als een kind een extra steuntje kan gebruiken in het rouwproces, dan kan het kind meedoen aan de KERS-groep.

Wat doen we bij de KERS-groep?

In de KERS-groep hebben we het over 4 thema’s:

 • beseffen dat iemand echt dood is,
 • omgaan met je gevoelens,
 • verder leven terwijl je iemand mist en met je herinneringen aan iemand
 • leven oppakken met de overledene in je hart.

De kinderen krijgen allerlei oefeningen over deze thema’s, zoals tekenen, de verliesboom, vragen stellen, fotospel, de wegwijzer, filmfragmenten, troostkaartjes, een dromenvanger, en flessenpost. Het is belangrijk dat het kind iedere week aanwezig kan zijn, voor zichzelf maar ook voor de andere kinderen.

KERS-Groep

De volgende groep start op 1 oktober 2024. Voor deze groep kan al worden aangemeld.

 

 • filter_5

  Aantal bijeenkomsten

  De volgende groep is najaar 2024. Er zijn 8 bijeenkomsten van 1,5 uur voor de kinderen. Na 1 of 2 maanden is er nog een terugkombijeenkomst. Voor de ouders zijn er 3 bijeenkomsten van 1,5 uur.

 • supervisor_account

  Begeleiding

  De groep wordt begeleid door Preventiewerkers Jeugd van Prezens

 • euro_symbol

  Kosten

  Deze groep is gratis

 • warning

  Let op

  Er kunnen maximaal 8 kinderen aan de groep meedoen.

Deze cursus kun je volgen op de volgende locaties

Groep najaar 2024

 • date_range 1 oktober 2024
 • access_time 15:00 uur

Overschiestraat 168 B
1062 XK
Nieuw-West

Routebeschrijving

Aanmelden voor de cursus "Kinderen en Rouw Samen (KERS)"

Cursus formulier

Section

Section