KOPP/ KOV-consultatie en preventief adviesgesprekken

Ouders

Hebt u veel last van stress, psychische klachten en/of verslaving en vindt u het lastig uw kinderen zo goed mogelijk te ondersteunen? Dan kunt u terecht bij een KOPP/ KOV-hulpverlener. De KOPP/ KOV-hulpverlener kijkt samen met u hoe u als ouder in uw kracht kunt blijven en uw kinderen het best kunt ondersteunen.

Je kunt direct beginnen

Meld je direct aan

Wat is KOPP/ KOV-consultatie?

KOPP/ KOV staat voor Kinderen van Ouders met Psychische Problemen/ Kinderen van Ouders met Verslavingsproblematiek.

De KOPP/ KOV-consulenten zijn ervaren GGZ-medewerkers die ouders en gezinnen kunnen adviseren bij het omgaan met de stress, ziekte of verslaving in het gezin. In een gesprek (persoonlijk of via de telefoon) analyseren we met de ouders waar de kracht in het gezin ligt en waar er ondersteuning nodig kan zijn.

Waarom is KOPPconsultatie belangrijk?

Kinderen die opgroeien in een gezin waarin bij één of beide ouders psychiatrische problemen en/of verslavingsproblemen voorkomen lopen een verhoogd risico om zelf ook psychische problemen of verslaving te ontwikkelen. Een zieke ouder kan zorgen voor veel spanning en piekeren bij kinderen. Door hier adequaat op in te gaan en de sterke kanten van het gezin te benadrukken, kunnen problemen op latere leeftijd verminderd, of zelfs voorkomen worden.

Wat doen we bij KOPPconsultatie en adviesgesprekken?

De KOPPconsulent biedt ondersteuning op maat. Het kan gaan om telefonisch advies of meedenken via de mail. Een tot drie face to face gesprekken zijn zeker mogelijk. Deze gesprekken vinden plaats opeen locatie die prettig is voor de ouder/ het gezin: thuis, in een huis van de wijk of in de kliniek bijvoorbeeld.

 • filter_5

  Aantal bijeenkomsten

  Per casus kunnen 1 tot 3 consultatiemomenten gepland worden. Dat kan telefonisch, per email of face to face zijn.

 • euro_symbol

  Kosten

  De consultatie is gratis

 • warning

  Let op

  KOPPconsultatie is voor alle gezinnen in Amsterdam beschikbaar.

Aanmelden voor de cursus "KOPP/ KOV-consultatie en preventief adviesgesprekken"

Cursus formulier

Section

Section