KOPP/ KOV consultatie voor professionals en vrijwilligers

H

Bent u professional of vrijwilliger en hebt u vragen, twijfels of zorgen over kinderen van ouders met psychische, psychiatrische of verslavingsproblemen? Dan kunt u beroep doen op de KOPP/ KOV-consulent.

Je kunt direct beginnen

Meld je direct aan

Wat is KOPP/ KOV-consultatie?

De KOPP/ KOV consulenten zijn ervaren GGZ-medewerkers die professionals kunnen ondersteunen in de zorg die zij hebben om de zogenaamde KOPP/ KOV kinderen. KOPP/ KOV staat voor Kinderen van Ouders met Psychische Problemen/ Kinderen van Ouders met Verslavingsproblematiek.

Waarom is KOPP/ KOV-consultatie belangrijk?

Kinderen die opgroeien in een gezin waarin bij één of beide ouders psychiatrische problemen en/of verslavingsproblemen voorkomen lopen een verhoogd risico om zelf ook psychische problemen of verslaving te ontwikkelen. Verder laat Nederlands onderzoek zien dat het risico op kindermishandeling twee tot drie keer groter is voor KOPP/KOV kinderen dan het geval is bij andere kinderen. Bij deze kinderen en hun ouders kan de vraag naar ondersteuning niet altijd even duidelijk zijn en een gevoelig gespreksonderwerp zijn. De KOPP/ KOV-consulent kan professionals en vrijwilligers hierbij adviseren en ondersteunen.

Wat doen we bij KOPP/ KOV-consultatie?

De KOPP/ KOV-consulent biedt ondersteuning op maat. Het kan gaan om telefonisch advies of meedenken via de mail. Een tot drie face to face gesprekken met de professional is ook mogelijk. Ook kan de KOPPconsulent aanschuiven bij het gesprek met de ouder(s) en/of het gezin. De gesprekken zijn in principe op de werkplek van de consultatievrager of bij het gezin thuis.

 • filter_5

  Aantal bijeenkomsten

  Per casus kunnen 1 tot 3 consultatiemomenten gepland worden. Dat kan telefonisch, per email of face to face zijn.

 • euro_symbol

  Kosten

  Deze cursus is gratis

 • warning

  Let op

  KOPP consultatie is voor alle professionals en vrijwilligers in Amsterdam beschikbaar.

Aanmelden voor de cursus "KOPP/ KOV consultatie voor professionals en vrijwilligers"

Cursus formulier

Section

Section