Mindmasters

13-18

Je bent jonger 18 jaar en zit met een probleem. Ga dan naar Mindmasters. Daar vind je niet alleen een zelftest, maar je kunt er nog veel meer! Chat met een coach, zoek hulp die bij jou past, lees meer over psychische problemen en oplossingen. Het platform is een initiatief van de drie GGZ instellingen Jellinek, PuntP, Prezens en de GGD Amsterdam. En: het is 100% anoniem.

Wat is Mindmasters?

Op Mindmasters.nl kunnen Amsterdamse jongeren tussen 14 en 18 jaar hun mentale toestand testen met zelftests, informatie lezen over psychische problemen en advies vragen via email of Whatsapp. De reacties, mails en WhatsApps worden beantwoord door coaches, preventiewerkers van Arkin Preventie Jeugd en Prezens. Jongeren worden zo nodig toegeleid naar passende zorg via huisarts, ouder- kindadviseur of andere kanalen.

Waarom is Mindmasters belangrijk?

Uit onderzoek blijkt 1 op de 5 Amsterdamse jongeren sociaal-emotionele problemen heeft. Het percentage kinderen met emotionele problemen in Amsterdam is iets hoger dan in andere delen van Nederland. Als je op jonge leeftijd al niet lekker nje vel zit, kan je hier later nog meer last van krijgen. Veel jongeren ervaren een drempel bij het zoeken naar hulp en/of weten niet waar zij terecht kunnen. Jongeren kunnen anoniem hun vragen stellen bij Mindmasters. De coaches van Mindmasters motiveren de jongeren om hulp te zoeken, indien nodig.

Wat doen we bij Mindmasters?

Op de site is veel informatie te vinden over psychische klachten en middelengebruik. Bezoekers kunnen een zelftest invullen om te kijken hoe het met hun mentale gezondheid is. Ze kunnen reageren op artikelen op de site, en ook persoonlijke vragen stellen via de mail, chat of via Whatsapp op nummer 06-11920306.

  • warning

    Let op

    www.mindmasters.nl is een online platform dat 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar is. De chat, mail en Whatsapp wordt op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 beantwoord.