Opvoeden en Stress

O

De cursus Opvoeden en Stress is bedoeld voor ouders van kinderen tot 21 jaar. De cursus is met name gericht op ouders die niet lekker in hun vel zitten. Stress, oververmoeidheid en somberheid kunnen ervoor zorgen dat je minder ontspannen bent naar de kinderen dan je zou willen. Als je zelf in een andere cultuur bent opgegroeid kan dat nog een extra uitdaging zijn. De cursus Opvoeden en Stress is een gezellige cursus waarin je veel kunt delen met andere ouders en de trainers.

Je kunt direct beginnen

Meld je direct aan

Wat is Opvoeden en Stress?

Opvoeden en Stress is ontwikkeld omdat opvoeden en stress niet los van elkaar gezien kunnen worden. Opvoeden levert stress op, en stress beïnvloedt de opvoeding. Met stress kun je denken aan de dagelijkse stress van het opvoeden, maar ook aan stress veroorzaakt door bijvoorbeeld geldproblemen, slechte woning, ruzie thuis of een ziekte. De cursus richt zich met name op ouders die zijn opgegroeid in een andere cultuur.

Waarom is Opvoeden en Stress belangrijk?

Stress heeft invloed op de opvoeding omdat je dan minder geduld hebt met de kinderen, of minder energie en aandacht hebt voor de kinderen. Kinderen betrekken veel op zichzelf. Ze kunnen zich schuldig voelen en denken dat het door hen komt dat papa of mama zo reageert. Als ouders meer ontspannen zijn, hebben de kinderen minder kans op psychische problemen later in hun leven.

Wat doen we bij Opvoeden en Stress?

In de cursus geven we informatie over stress, en geven we tips om hier beter mee om te gaan of zelfs te verminderen. We praten over hoe je beter voor jezelf kunt zorgen. Ook geven we praktische opvoedinformatie over bijvoorbeeld grenzen stellen, belonen, omgaan met ruzie tussen de kinderen. Ouders wisselen onderling veel ervaringen uit, zodat je weet dat je niet de enige bent die hier mee te maken heeft. Ook kun je veel van elkaar leren. Er kunnen maximaal 15 ouders aan de cursus meedoen.

Opvoeden en Stress geven we meestal in een bestaande groep ouders op een school of een huis van de wijk. Meld je vooral ook aan als je niet deelneemt aan zo’n groep; we kijken dan waar de dichtstbijzijnde cursus voor jou is.

 • filter_5

  Aantal bijeenkomsten

  Er zijn 7 bijeenkomsten voor ouders.

 • euro_symbol

  Kosten

  Deze cursus is gratis

 • warning

  Let op

  Opvoeden en Stress wordt door de hele stad aangeboden.

Aanmelden voor de cursus "Opvoeden en Stress"

Cursus formulier

Section

Section