Opvoeden en scheiding

O

Opvoeden en scheiding is er voor gescheiden ouders of samenwonende ouders die uit elkaar zijn gegaan met kinderen in de leeftijd van 0 tot en met 12 jaar en voor gescheiden ouders van tieners (12 tot 16 jaar).

Je kunt direct beginnen

Meld je direct aan

Wat is Opvoeden en scheiding

Opvoeden en scheiding is een groepsaanbod voor ouders die uit elkaar zijn gegaan. Er is een groep voor ouders van kinderen van 0 tot 12 jaar en een groep voor ouders van tieners.

Waarom is het belangrijk?

Als ouders uit elkaar gaan heeft dat natuurlijk een effect op de kinderen. Opeens wonen je ouders niet meer bij elkaar. Wonen de kinderen misschien wel de ene week bij de ene en de andere week bij de andere ouder. Ook voor de ouders kan dit heel moeilijk zijn. De cursus Opvoeden en scheiding reikt je nieuwe manieren aan om je kind, en jezelf, te beschermen voor de negatieve effecten van een scheiding.

Wat doen we bij Opvoeden en scheiding?

De ouders krijgen de kans andere ouders te ontmoeten die in een vergelijkbare situatie zitten. De cursus is er op gericht dat ouders hun handelen afstemmen op kinderen. De ouders worden gestimuleerd effectief samen te werken in de opvoeding en het verbeteren van hun vaardigheden om in deze stressvolle situatie te regeren. Daarnaast wordt er ingegaan op de opvoedvaardigheden van ouders.

Kijk ook eens op www.oktamsterdam.nl voor meer cursussen (onder andere Opvoeden en Scheiding).

De groepen kunnen enkel starten bij voldoende aanmeldingen. Bij onvoldoende aanmeldingen zal de cursus worden doorgeschoven naar het voorjaar van 2022.

 

 • filter_5

  Aantal bijeenkomsten

  De cursus bestaat uit 5 bijeenkomsten die elk twee uur en een kwartier duren.

 • euro_symbol

  Kosten

  Deze cursus is gratis

 • warning

  Let op

  Slechts 1 van de ouders kan meedoen aan de groep. Ex-partners kunnen niet samen in dezelfde groep deelnemen. De eerstvolgende training zal in he voorjaar van 2022 plaatsvinden.

Aanmelden voor de cursus "Opvoeden en scheiding"

Cursus formulier

Section

Section