Starr VO

12-18

De training ‘Starr' is bedoeld voor jongeren van 12 tot en met 16 jaar die soms onzeker zijn, weinig zelfvertrouwen hebben, angstig of somber zijn.

Wat is de ‘ Starr training’?

De Starr training is ontwikkeld voor jongeren van 12 tot en met 16 jaar die soms wat onzeker zijn, weinig zelfvertrouwen hebben, angstig of somber zijn. Jongeren die bijvoorbeeld heel stil zijn in de klas, heel verlegen zijn en niet hun vinger durven op te steken of in contacten met andere kinderen te afwachtend zijn of niet voor zich zelf op durven te komen.

Waarom is de Starrtraining belangrijk?

Het hebben van weinig zelfvertrouwen op het gebied van leren op school en/of in het aangaan van sociale contacten, heeft invloed op de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen. Kinderen met weinig zelfvertrouwen hebben de neiging zich terug te trekken en hebben daardoor minder kansen om positieve ervaringen op te doen op het gebied van bijvoorbeeld leren en vrienden maken. Dit heeft invloed op het ontwikkelen van een positief zelfbeeld. Een niet sterk zelfbeeld en het niet ontwikkelen van voldoende zelfvertrouwen kan leiden tot angstige en sombere gevoelens. Dit kan leiden tot het ontwikkelen van angst- en depressieve klachten op latere leeftijd.

Wat doen we bij de Starrtraining?

De doelen van deze training zijn: het stimuleren van zelfvertrouwen, het versterken van de emotionele veerkracht en het opbouwen van probleemoplossende vaardigheden.

Tijdens de training leren de jongeren:

 • Bij zich zelf te herkennen wanneer zij bang, boos, bedroefd en blij zijn; lichaamsseintjes
 • Omgaan met spanning; ontspanningsoefeningen
 • Omgaan met plagen en pesten
 • Hoe je je zelf sterk kan denken en sterk kan doen; positief denken en doen
 • Steun te vragen bij anderen en die steun te gebruiken

Er kunnen maximaal 10 jongeren aan de training meedoen.

 • filter_5

  Aantal bijeenkomsten

  Er zijn 9 bijeenkomsten van 1,5 uur voor de jongeren.

 • euro_symbol

  Kosten

  Deze training is gratis

 • warning

  Let op

  Deze training wordt op school aangeboden. Voor meer informatie kunt u ons een mail sturen.